Prijava protiv Majkićke zbog neistina i blaćenja

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić /SDS/ izjavio je da je protiv poslanika SNSD-a u ovom domu Dušanke Majkić podnio prijavu Komisiji za kodeks u parlamentu BiH, za koju je nadležna Komisija za ljudska prava i izbjeglice, jer je, kako kaže, Majkićeva javno iznijela niz neistina na njegov račun.


"Bio sam šokiran kada sam neki dan na Radio-televiziji Republike Srpske u emisiji `Rasplet` slušao izjavu koleginice Dušanke Majkić da sam poslije pada Zakona o akcizama sav usplahiren i srećan strčao u restoran i rekao: 'dobro je, pale su akcize, neće biti penzija i plata'", naveo je Bosić.

On je rekao novinarima u Sarajevu da se takvim "bezočnim lažima", vođenjem politike koju utemeljuje, ne samo Majkićeva, nego i mnogo drugih političara koji su aktivni i u entitetima i na nivou BiH, dovodi cijela politička situacija u besmisao.

"To je notorna laž zato što ja nikada ne bih ni pomislio, a ne izgovorio da je dobro da penzioneri ne dobiju penziju. Očito je riječ o huškanju, o sijanju mržnje, o bezočnom blaćenju i nije to jedini primjer. Ovakav nastup imao je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, jer ono što je izgovorio juče jasno govori da je riječ o političkoj strategiji blaćenja, napadanja i dizanja tenzija i pojačavanja mržnje", smatra Bosić.

On dodaje da ga je na sličan način razočarao i predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj koji je rekao da je "dobro da će biti povećane penzije u Republici Srpskoj za tri odsto u avgustu, a bile bi i ranije povećane da su predstavnici Srpske na nivou BiH radili svoj posao".

"Kolu laži nema kraja i nisam imao drugog načina da se borim protiv toga i da reagujem, nego da podnesem prijavu Komisiji za kodeks u parlamentu BiH s ciljem da razobličim način na koji se vodi politika", kaže Bosić.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato