Dodik sa Putinom - saradnja Srpske i Rusije u obostranom interesu

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Predsjednik Rusije Vladimir Putin i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarali su u Sankt Peterburgu o razvoju saradnje Rusije i Srpske, te konstatovali da je to u obostranom interesu.

Putin i Dodik sastali su se na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, navodi agencija Tas.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je odličnim susret u Sankt Peterburgu sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, koji je izrazio zadovoljstvo razvojem projekata u Srpskoj.

Dodik je za "Sputnjik" rekao da je razgovor sa Putinom bio sadržajan, srdačan i odličan, te da je riječ o sastanku u kontinuitu.

Putin je rekao predsjedniku Srpske da će Ruska federacija, u spoljnoj politici, zadržati iste stavove i braniti međunarodno pravo, a samim tim i međunarodni subjektivitet Republike Srpske.

"Znamo da je Rusija na različitim globalnim i na multilateralnom nivou, uvijek bila na strani međunarodnog prava i da je to pravo veoma principijelno upražnjavala i nije dozvolila nikakve stereotipe, kao što su oni koji su se širili godinama o Srpskoj o navodnoj stalnoj krivici, dežurnom krivcu i mnogo čemu drugom", naglasio je Dodik.

"Veoma mi je drago što sam imao priliku da se sretnem s predsjednikom Putinom, da popričamo o našim aktivnostima i projektima. Informisao sam ga o razvoju situacije. On je rekao da je zadovoljan razvojem projekata u Republici Srpskoj", naveo je Dodik.

Dodik je rekao da je Putina informisao i da je počela izgradnja Srpsko-ruskog pravoslavnog centra u Banjaluci, koji će imati rusku crkvu i sadržaje gdje se mogu odvijati obrazovni, izložbeni i drugi sadržaji, organizovati razgovori.

Predsjednik Srpske je dodao da je zahvalio Putinu na principijelnom stavu Ruske Federacije koji se pokazuje na svim multilateralnim nivoima, pa i na globalnom nivou, kao što je u Savjetu bezbjednosti UN, kada je riječ o izveštajima o BiH.

"Tamo se prezentuju činjenice, a ne održavaju se stereotipi koji u sebi sadrže netačne podatke. U svakom slučaju, razgovarali smo i o impresijama samog foruma ovdje u Sankt Peterburgu, i naravno, bilo je prilike da mu se zahvalim na pozivu da učestvujem. Ovo je deseti put u kontinuitetu da sam na jednom ovako značajnom skupu", rekao je Dodik.

RTRS

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

23-04-2018
Dodik: Volio bih da u Predsjedništvu niko nikome ne smeta i niko nikoga ne osporava
23-04-2018
Nik Dučić komandant "Bondstila" - Slavimo Nikoljdan i planiramo posjetu Trebinju