ERS: Potpisan protokol o saradnji sa bjeloruskom kompanijom "Belenergo"

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

V.d. generalni  direktor MH “Elektroprivreda Republike Srpske” dr Željko Kovačević i generalni direktor kompanije GPO  “Belenergo” Evgenij Olegovič Voronov potpisali su  danas protokol o saradnji  između GPO “Belenergo” i “Elektroprivreda Srpske”.

Osnovni cilj ovog Protokola je međusobna saradnja i razmjena iskustava iz svih segmenata  -  proizvodnja, distribucija i prodaja električne energije, kao i izvjestan nivo tehničke, ekonomsko-finansijske i prirodno-socijalne izvodljivosti.

V.d generalnog direktora Republike Srpske, dr Željko Kovačević sa saradnicimaje  predstavio privrednoj delegaciji iz Bjelorusije projekte i strategiju razvoja Elektroprivrede Republike Srpske, kao i mogućnosti saradnje dvije kompanije.

„Danas smo donijeli odluku da formiramo zajednički Komitet. To će biti  stručna komisija ispred Vlade Republike Srpske, Elektroprivrede Republike Srpske,  GPO „Belenergo“ iz Bjelorusije, njihove Vlade,  koja će na osnovu ekspertskih analiza  i mogućnosti definisati i predložiti Vladama i elektroprivredama dvije zemlje konkretne oblike i  modele buduće saradnje. Mi smo danas prezentovali projekte koji su od strateškog značaja za ERS i za Republiku Srpsku.Zahvaljujem se  bjeloruskoj kompaniji GPO  “Belenergo”i gospodinu Evgeniju  Olegovič Voronovuna interesovanju za projekte koje realizujemo i koje tek planiramo da gradimo, i ministru Petru Đokiću na posvećenosti u razvoju energetskog sektora Republike Srpske“, izjavio je v.d generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske  dr Željko Kovačević.

Potpisivanju protokola prisustvovala je privredna delegacija iz Bjelorusije, ministar industije,energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i Uprava MH „Elektroprivreda Republike Srpske“, Matično preduzeće a.d. Trebinje.

eTrebinje 

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

23-04-2018
Dodik: Volio bih da u Predsjedništvu niko nikome ne smeta i niko nikoga ne osporava
23-04-2018
Nik Dučić komandant "Bondstila" - Slavimo Nikoljdan i planiramo posjetu Trebinju