Kovačević: Nema prodaje "Elektroprivrede Srpske"

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Generalni direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Željko Kovačević rekao je da nema nikakvih nagovještaja o bilo kakvoj prodaji tog preduzeća.

"Vlada Republike Srpske o tome odlučuje i mi nemamo nikakvih nagovještaja da se radi o bilo kakvoj prodaji `Elektroprivrede Republike Srpske`", rekao je Kovačević danas novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jasno to rekao i da je na tu temu već sve rečeno.

Kovačević je rekao da Srđan Milović nije podnio ostavku na mjesto izvršnog direktor za poslove proizvodnje uglja i razvoj Rudnika "Gacko", iako to formalno tako izgleda.

"Srđan Milović je vrlo značajan kadar za `Elektroprivredu Republike Srpske` i on će nastaviti da radi unutar preduzeća na vrlo odgovornim dužnostima u razvoju značajnih energetskih projekata", rekao je Kovačević.

Kovačević je istakao da se ništa značajno nije desilo, jer Milović zbog poslaničkih i obaveza na realizaciji dogovorenih investicionih projekata u elektroenergetskom sektoru prelazi na druge dužnosti unutar energetskog sektora Srpske.

"Srđan Milović će biti jedan od rukovodilaca projekta na implementaciji drugog bloka Rudnika i termoelektrane `Gacko dva`", naveo je Kovačević.

Izvršni direktor za poslove proizvodnje uglja i razvoj Rudnika "Gacko" Srđan Milović neće više obavljati ovu funkciju zbog preuzetih obaveza na realizaciji dogovorenih investicionih projekata u elektroenergetskom sektoru kao i zbog poslaničkih obaveza.

Iz Rudnika i termoelektrane "Gacko" saopšteno je da će Milović intenzivnije raditi na daljim pregovorima i usaglašavanju detalja u vezi sa izgradnjom Termoelektrane "Gacko dva", kao i ostalih projekata, koji su od strateškog interesa za "Elektroprivredu Srpske".

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design