Đokić novi-stari predsjednik Socijalističke partije

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Kongres Socijalističke partije bez ijednog glasa protiv izabrao je Petra Đokića da i dalje bude na čelu ove stranke. Prije glasanja o predsjedniku SP-a, Kongresu se obratio Ivica Dačić.

 
Ivica Dačić, predsjednik Socijalističke partije Srbije rekao je na 7.kongresu SP-a Republike Srpske, da je najveći i najznačajniji interes Srbije, očuvanje, stabilnost i jačanje Republike Srpske. "To kažemo svima u svijetu" rekao je Dačić. On je rekao da svi znaju ulogu Socijalističke partije koja bi trebala da bude korektiv u teškim vremenima i sumraku ideologija te da Socijalističke partije RS i Srbije treba da nađu formule boljeg povezivanja. "Možemo da glumimo da smo dvije partije ali mi smo jedno. Tako smo nastali" rekao je Dačić dodajući da će Srbija nastaviti da brine o RS.
 
Dragomir Jovičić, potpredsjednik DNS-a koji je ispred ove stranke prisustvovao kongresu poželio je socijalistima srećan i uspješan rad i onima koji budu izabrani uspješan mandat.
 
Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjenje Srpske rekao je da se nada pobjedi patriotskih snaga kako bi RS i Srbija nastavili rad zajedničkim snagama.
 
Dragan Kalinić, predsjednik Stranke za demokratsku Srpske rekao je da je SP dobar, pouzdan i korektan koalicioni partner i da to mnogo znači.
 
Snežana Grbić, predstavnik SDP BiH takođe je poželjela uspješan rad SP-u dok je Ranka Mišić, predsjednik Saveza sindikata RS rekla da je premalo radnika, pravde i pravičnosti. "Vaša partija ima dva važna mjesta u Vladi RS ali isto tako ima i predsjednika Unije udruženja poslodavaca i moja poruka je da im date podršku da potpišu Opšti kolektivni ugovor i pokažete da ste na strani radnika", rekla je Mišićeva.
 
Obrad Belenzada, potpredsjednik Konfederacije sindikata rekao je da je borba socijalista za socijalnu pravdu bila uvijek teška i da raduje to što je na kongresu puno mladih ljudi.
 
Milorad Dodik predsjednik SNSD rekao je da su SNSD, DNS i SP najdugovječnija koalicija koja je uspjela da očuva RS od međunarodnog intervecionizma. On je rekao da na narednim izborima trebaju dobiti preko 60 odsto kako se ne bi desilo da "kukavičija jaja" ponovo ne bi otišla u Sarajevo.
Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design