Majkić uputila izvinjenje Bosiću

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputila je izvinjenje zamjeniku predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BIH Mladenu Bosiću zbog izmišljene Bosićeve izjave koju je citirala u emisiji "Aspekt" u programu RTRS.

Izvinjenje Majkićeve uslijedilo je nakon što Damir Arnaut, poslanik SBB-a potvrdio da Bosić nije bio u restoranu, pa nije moglo biti ni te izjave, koju je ona citirala, javio je dopisnik BN-a.

Nakon izvinjenja, Bosić je,kako prenosi dopisnik BN, povukao prijavu protiv Dušanke Majkić na Zajedničkoj komisiji za ljudska prava parlamenta BiH.

Bosić je prijavio Majkićevu zbog, kako je naveo, kršenja Kodeksa kada je dala izjavu u emisiji "Aspekt" RTRS-a kada je izgovorila notornu laž usmjerenu protiv njegove ličnosti".

"Bio sam zaista šokiran  kada sam neki dan  na RTRS-u u  emisiji 'Aspekt' slušao izjavu koleginice Dušanke Majkić  da sam poslije pada Zakona o akcizama sav usplahiren i sretan strčao u restoran i rekao; 'Dobro je  pale su akcize neće biti penzija i plata', rekao je tada Bosić, navodeći da se radi o gnusnoj laži. 

(BN)

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

17-07-2018
Udruženje Nasljeđe: Otvoreno pismo političkim partijama i građanima Srpske
16-07-2018
Vrtić "Srbija" uskoro otvara vrata mališanima (Video)
WEB design