Odmara od SDS-a: Tadić u Barseloni raspravlja o Putu svile

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić učestvovaće na godišnjem sastanku Kran Montana foruma koji se od danas do subote, 8. jula, održava u Barseloni.

Na tradicionalnom forumu na kojem učestvuju šefovi država i vlada, ministri, parlamentarci, predstavnici međunarodnih organizacija, kao i privrednici iz više od stotinu zemalja, biće riječi o Putu svile i njegovom značajnom uticaju na privredne potencijale Mediterana, Afrike i Bliskog istoka, saopšteno je iz Parlamenta BiH.

Organizatori su predvidjeli i raspravu o temi “Kako obezbijediti mir na Mediteranu i mir među narodima”, kao i o jačanju uloge i uticaja žena na potrebne promjene u društvu.

Na Kran Montana forumu biće održane i specijalizovane sesije koje će uključiti raspravu o globalnim problemima energetske bezbjednosti i očuvanja životne sredine, upravljanja vodama u svjetlu klimatskih promjena, kao i o pitanjima koja se odnose na izazove migracione krize, oblikovanje zajedničke budućnosti Evrope i Afrike, kao i na izgradnju globalne saobraćajne i pomorske infrastrukture.

(Srna)

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

20-01-2018
Deset godina mješovitog hora „Tribunia“: LJUBAV, POŠTOVANJE I POŽRTVOVANJE
20-01-2018
Razgovor: "Zlatne strune" (Video)
19-01-2018
Pogledajte kako je bilo na prvom plivanju za časni krst u Bileći (VIDEO)
19-01-2018
Zbog čega su sestre Spaić, umjesto katedri u Beogradu, izabrale povratak u Trebinje? (VIDEO)
Vasa reklama dole sredina