Politički haos ako se ne ukine obilježavanje 1. marta i 25. novembra!

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da će pravi politički haos nastati tek ako Ustavni sud BiH donese neku drugu suštinski odluku, osim da se ukida obilježavanje 1. marta i 25. novembra u BiH.

Dodik je novinarima u Banjaluci izjavio da je riječ o istim stvarima koje su sudije donijele u odluci o ukidanju 9. januara kao Dana Republike Srpske, "čime su rekli da to ugrožava neke druge, a zna se sasvim sigurno da 1. mart nije dan koji Srbi obilježavaju, pa su prema tome i oni ugroženi".

"Ako se utvrdi da to jeste, onda to govori da ova zemlja nema nikakvog smisla i da nakon takve eventualne odluke koja bi potvrdila obilježavanje 1. marta, onda mi više nemamo šta da tražimo u BiH", smatra predsjednik Republike Srpske.

On je dodao da je, čim je koalicija koja čini većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske uputila apelaciju, očekivao da bude ukinuto obilježavanje 1. marta i 25. novembra.

"Nemaju šta drugo, kada su se drznuli da nama to urade za 9. januar", zaključio je Dodik.

Ustavni sud BiH razmatraće na sjednici zakazanoj za sutra u Sarajevu zahtjeve poslanika Narodne skupštine Republike Srpske za ocjenu ustavnosti Zakona o proglašenju 1. marta danom nezavisnosti /takozvane/ Republike BiH, kao i za ocjenu ustavnosti odredbe Zakona o proglašenju 25. novembra danom državnosti /takozvane/ Republike BiH.

Koalicija koja čini većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske uputila je 6. decembra prošle godine Ustavnom sudu BiH apelaciju za ocjenu ustavnosti Zakona o proglašenju 25. novembra danom državnosti.

Izvor: SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design