Odzvonilo pušenju u kafanama u RS!

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

U Republici Srpskoj će ubuduće biti zabranjeno pušenje u zatvorenim javnim mjestima.

Na kutijama cigareta će, osim natpisa o zabrani pušenja, biti i fotografije o posljedicama štetnosti pušenja, a više se ne dozvoljava ni korištenje mentola u cigaretama.

Ovo su noviteti koji predviđa novi Nacrt zakona o zaštiti zdravlja stanovništva od duvanskih prozivoda i ostalih proizvoda pušenja RS, a koji je danas usvojila Vlada RS.

Alen Šeranić iz sektora za međunarodnu saradnju i evropske integracije u Ministarstvu zdravlja RS je danas pojasnio da ubuduće u RS neće biti dozvoljeno pušenje u restoranima, kafićima i drugim ugostiteljskim objektima, kao ni bilo kojem drugom zatvorenom javnom mjestu, bez obzira što imaju odvojene prostorije za pušače. Pušenje će biti dozvoljeno jedino u bašti.

- Šest ministarstava je radilo na izradi ovog zakona – istakao je Šeranić.

On je naglasio i da se novim zakonskim rješenjem zabranjuje prodaja duvana i duvanskih proizvoda u svim obrazovnim, zdravstvenim i sportskim objektima.

- Do sad su na kutijama cigareta bila pisana upozorenja, a od sada će biti i slikovna upozorenja, a što je i praksa u zemljama Evropske unije – rekao je Šeranić.

Dodao je i da su za kršenje novih zakonskih odredbi predviđene kazne za pravna i fizička lica, ali nije precizirao o kakvim i kolikim kaznama se radi.

mondo.ba

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

21-08-2018
CRNOGORKA ZAPALILA TVITER Traži slatkog momčića da joj GLUMI DEČKA na svadbi u Beogradu
21-08-2018
Bajramska čestitka
WEB design