Đokić: Loša hidrološka situacija uticala na smanjene prihode

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da je ova godina bila izuzetno teška za "Elektroprivredu Republike Srpske" utoliko što je hidrološka situacija bila nepovoljna.

"Skoro 70 godina nije bila ovako nepovoljna hidrološka situacija, imali smo smanjenu i skoro prekinutu proizvodnju na više energetskih objekata", rekao je Đokić novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je i Termoelektrana /TE/ "Ugljevik" bila u kapitalnom remontu više od 100 dana, dok je bilo planirano 90 dana, te da je sve to znatno uticalo na ukupno stanje u Elektroprivredi Srpske pa se morala kupovati energija na drugim tržištima.

Upitan da li je opravdan kredit od 10 miliona KM koji "Elektroprivreda Republike Srpske" planira da podigne za plaćanje obaveza prema dobavljačima, Đokić je rekao da je ovo preduzeće vjerovatno zbog navedenih razloga i zbog manjka prihoda morala da posegne za tom mjerom da bi izvršila finansijske obaveze.

On rekao da je siguran da "Elektroprivreda" ima potencijala, da se može konsolidovati i da će 2018. godina biti mnogo uspješnija i bolja za "Elektroprivredu Republike Srpske".

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

17-11-2018
Najbrojnije zubačko selo nakon dvije decenije dobija asfalt (Video)
WEB design