Bez dogovora o pomirenju, izabrani samo kopredsjedavajući Komisije

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Komisije za izradu sporazuma o međusobnim odnosima političkih subjekata u Republici Srpskoj zasjedala je danas u Banjaluci, a za kopredsjedavajuće Komisije izabrani su Siniša Karan (SNSD) i Aleksandra Pandurević (SDS).

 

Kako je rečeno nakon sjednice Komisije, dogovora za sada nema, jer nije bilo materijala, odnosno prijedloga od strane stranaka.

Naime, Savez za promjene (SzP) dostavio je svoj prijedlog ali nije bilo zajedničkog stava pa će pokušati u narednom periodu objediniti sve prijedloge u radni materijal.

Karan je rekao da očekuje da u narednim danima stigne materijal i da na osnovu toga pokušaju doći do dogovora.

Pandurevićeva je istakla da SzP ostaje pri ranijim prijedlozima, ali da je fer da i druga strana ponudi svoj materijal i da se onda pokuša pronaći rješenje.

"Mi mislimo da je interes svih političkih partija u RS da se iz politike blata vratimo na politiku argumenata, da vladaju ustav i zakoni, da imamo demokratske medije. Ja zaista ne vidim zašto to ne bi bio interes i SNSD-a, pa da imamo i zakon o ispitivanju porijekla imovine i mnogo bolji zakon o sukobu interesa", rekla je Pandurevićeva.

Evo šta je to ranije ponudio SzP.

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

17-11-2018
Najbrojnije zubačko selo nakon dvije decenije dobija asfalt (Video)
WEB design