Dodik: Nekorektan potez Saveza za promjene

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Lider SNSD-a Milorad Dodik smatra da je potpuno nekorektno to što je Savez za promjene, prije nego što je došao na sastanak Komisije za izradu sporazuma o međusobnim odnosima političkih subjekata u Republici Srpskoj, ponudio "neki papir" koji derogira institucije u Srpskoj i pokušava da konstatuje ono što je njihova politička platforma - da je u Srpskoj nesređena situacija, bez ijedne rečenice u vezi sa "blagostanjem u BiH".

"Mi smo odbili to kao polazni dokument za bilo kakvu raspravu. Smatramo da treba da zajednički definišemo nekoliko ozbiljnih tema i o njima razgovaramo i vidimo na koji način će se to koncipirati", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci komentarišući jučerašnji sastanak Komisije.

Prema njegovim riječima, svrha izbora dva kopredsjedavajuća Komisije je da sačine, ako je moguće, zajednički prijedlog tema, radna grupa treba da uspostavi neki okvir, a zna se da će to rješavati lideri ukoliko do tog sastanka dođe.

On je poručio da SNSD ne namjerava da ugrozi taj proces svojim zahtjevima, te su zato i bili veoma obazrivi da ne postave pitanja u vezi sa pozicioniranjem i odlučivanjem u BiH i smatrali su da treba dati šansu razgovoru.

"Smatramo nepotrebnim da na njihov akt idemo nekim aktom, pa da se neko sučeljava u tome. Mislim da nije realno da to uradimo u narednih mjesec dana i da treba dati šansu razgovoru. To je naš pristup", poručio je Dodik.

Komisija za izradu sporazuma o međusobnim odnosima političkih subjekata u Republici Srpskoj izabrala je na jučerašnjoj sjednici dva kopredsjedavajuća - Aleksandru Pandurević /SDS/ i Sinišu Karana /SNSD/.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

17-11-2018
Najbrojnije zubačko selo nakon dvije decenije dobija asfalt (Video)
WEB design