U narednoj godini 488 miliona KM za izgradnju novih energetskih objekata

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Direktor "Elektroprivrede Republike Srpske" Željko Kovacevic rekao je da ovo preduzece u narednoj godini planira da uloži 488 miliona KM za izgradnju novih energetskih objekata.

Kovacevic je istakao da je u održavanje i revitalizaciju postojecih proizvodnih objekata, izgradnju novih, kao i u održavanje i izgradnju nove distributivne mreže posljednjih godina investirano oko 145 miliona KM.

"Cilj je stabilan rad ERS-a, sigurno snabdijevanje potrošaca elektricnom energijom, kao i njen izvoz na regionalno tržište", rekao je Kovacevic za "Nezavisne novine".

On je naveo da je ERS siguran i stabilan sistem, te da je cijena elektricne energije i dalje medu najjeftinijima u regionu, što govori da je ERS društveno-odgovorna kompanija od izuzetnog znacaja za Srpsku.

Kovacevic je rekao da je ove godine uraden kapitalni remont Termoelektrane "Ugljevik", u šta je uloženo 40 miliona KM, a u iducoj godini planiran je kapitalni remont Termoelektrane "Gacko".

Kada je rijec o proizvodnji elektricne energije, Kovacevic je istakao da ce biti ispunjeno više od 90 odsto rebalansiranog plana prizvodnje za ovu godinu, te da je proizvedeno 4.200 gigavat-casova elektricne energije.

Kovacevic je rekao da je samo na osnovu taksi, poreza, naknada i doprinosa "Elektroprivreda Republike Srpske" ove godine uplatila 204 miliona KM državi.

Izvor: SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

19-01-2018
Pogledajte kako je bilo na prvom plivanju za časni krst u Bileći (VIDEO)
19-01-2018
Zbog čega su sestre Spaić, umjesto katedri u Beogradu, izabrale povratak u Trebinje? (VIDEO)
19-01-2018
Nove medalje za Helenu Lakić (VIDEO)
Vasa reklama dole sredina