Petrović: Napadi na Srpsku - uslov koji je opoziciji postavio Izetbegović

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović rekao je da ova stranka očekuje da će sadašnje, kako kaže, izdajničko rukovodstvo SDS-a nastaviti da napada Republiku Srpsku i predsjednika Republike Milorada Dodika i da su takav uslov i zadatak dobili od predsjednika SDA Bakira Izetbegovića kada ih je kao izborne gubitnike uzeo u Savjet ministara.

Petrović smatra da je dio te politike i Mladen Ivanić koji je izabran za člana Predsjedništva BiH zahvaljujući glasovima Bošnjaka, što su nekoliko puta potvrđivali Nedim Čivić, Admir Čavka, Sadik Ahmetović.

Generalni sekretar SNSD-a je rekao da je "posebnu bošnjačku podršku Ivanić dobio u Podrinju, jer je Naser Orić tako naredio", saopšteno je iz SNSD-a.

"SDS, PDP i NDP su mogli spriječiti Bakirovo upravljanje Ustavnim sudom BiH koji je preglasavanjem donosio odluke o ukidanju 9. januara i zabranjivao referendum o Danu Republike Srpske. Nisu htjeli, ni smjeli, da se povuku iz oragana na nivou BiH što je od njih tražio Milorad Dodik kao predsjednik Republike. Čak su rekli Bakiru Izetbegoviću da im ne pada na pamet da to urade i napuste koaliciju sa SDA, što je Bakir potvrdio turskoj agenciji Anadolija. Kao dokaz podaništva Vukota Govedarica je javno hvalio Bakira Izetbegovića kao političara budućnosti", istakao je Petrović.

On je ocijenio da "rukovodstvo SDS-a i takozvani Savez za promjene nisu samo sramota tih stranaka i njihovih birača, već su sramota i za Republiku Srpsku".

Izvor: SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

16-08-2018
PARTIZAN OVJERAVA PROLAZ I PUNI TI DŽEPOVE! A, ako se sve poklopi za crno-bijele, u Meridianu ZARADIĆEŠ SEDMOSTRUKO!
16-08-2018
Cvijanović: Izgradnja bazena doprinijeće razvoju sporta i turizma (Video)
16-08-2018
Bilećki kamen za spomenik junacima sa Košara
WEB design