U februaru 50 miliona KM od aranžmana sa MMF

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović očekuje da će sredstva iz prve tranše aranžmana sa MMF-om biti povučena u prvoj polovini februara, odmah nakon što bude održana sjednica Borda direktora MMF-a.

Cvijanovićeva je rekla da bi u ovoj tranši trebalo da bude 50 miliona KM za Republiku Srpsku. Podsjetivši da je odavno trebalo da bude završen prvi pregled i povučena tranša iz aranžmana sa MMF-om, premijerka je u Istočnom Sarajevu rekla da je šteta koliko je taj aranžman bio u zastoju, jer je Srpska do sada trebalo da povuče 250 miliona maraka.

- Ono što ostaje izazov, kada je riječ o aranžmanu sa MMF-om, jeste kako ga održati i očuvati u izbornoj godini. Nisam baš sigurna da će to biti jednostavan zadatak. Vidjeli smo koliko je to teško bilo u neizbornim godinama. Svjesni smo činjenice da i parlamenti neće raditi u svim mjesecima kako to obično rade - dodala je Cvijanovićeva.

Navodeći da će imati priliku da uskoro ponovo razgovara sa ljudima iz MMF-a, ona je poručila da je Srpska opredijeljena da zadrži aranžman, jer smatra da su uslovi dobri.

- Nema tu više nikakvih teških pregovora i razgovora kakve smo imali nekada u prošlosti. Dosta toga smo savladili i uradili u okviru te agende. Republika Srpska ima rokove koje je preuzela, obaveze i mislim da se možemo kretati u skladu sa tim planom. Ali, šta vam vrijedi da se vi krećete u skladu sa planom ako ostali nivoi vlasti ne ispunjavaju svoje obaveze. To zahtijeva posvećenost svih - konstatovala je Cvijanovićeva.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

18-10-2018
Vaso Milić, najveći proizvođač luka u istočnoj Hercegovini: Sav luk uspije prodati
WEB design