Đokić: Podržaćemo Dodika ako se kandiduje za člana Predsjedništva BiH

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Socijalistička partija podržaće lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika ukoliko se na predstojećim opštim izborima kandiduje za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, rekao je danas predsjednik SP Petar Đokić.

Đokić je istakao da lično nema ništa protiv da Dodik bude kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH.

- Podržaćemo ga u tome, jer smatramo da Dodik svojim kapacitetom može dati veliki doprinos uređenju odnosa u BiH i obezbjeđenju stabilnosti unutar BiH, ali na realnoj politici koja podrazumijava uvažavanje Republike Srpske, uvažavanje odnosa u BiH zasnovanim na principima pune ravnopravnosti svakog konstitutivnog naroda i onoga što je Dejtonski sporazum jasno rekao - rekao je Đokić novinarima u Ugljeviku.

Na novinarsko pitanje da li je unutar SP i vladajuće koalicije o pojedinačnim kandidaturama za izbore bilo riječi, kao i o mogućnosti da Dodik bude kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, Đokić je odgovorio da se o tome razgovaralo.

- Razgovarali smo o tome da gradimo politiku i da zajedno nastupimo na izborma za pojedinačne funkcije, o tome smo govorili kao predsjednici vladajućih partija i vjerujem da ćemo se oko toga moći dogovoriti. Ostavili smo da to pitanje razmatramo dodatno u konsultacijama koje će uslijediti u terminu i kada to zajedno procijenimo - naveo je Đokić.

On je istakao da je cilj SP da na predstojećim izborima ima 100.000 glasova u Republici Srpskoj, te da tako pojačaju kapacitet učešća u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ali i u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Izvor: SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

18-10-2018
Vaso Milić, najveći proizvođač luka u istočnoj Hercegovini: Sav luk uspije prodati
WEB design