Željko Vulić dobio pravnu bitku protiv Mile Radišića

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Banjalučanin Željko Vulić dobio je pravnu bitku protiv kontroverznog banjalučkog biznismena Mile Radišića i njegovog preduzeća "Grand trejd" i to nakon pet godina mukotrpne borbe.

Željku Vuliću su ovih dana od Okružnog suda Banjaluka stigle dvije presude po njegovim tužbama. Jednom presudom su poništeni lokacijski uslovi za Radišićev "Grand trejd", a drugom se ovoj firmi ukida Odobrenje za građenje, piše Buka.

Suština presuda je u tome da poništavaju obje dozvole kojima su obuhvaćene parcele Željka Vulića i njegovog brata, koje su izdate bez njihove saglasnosti. Dakle, Sud je zaključio da je u pitanju pravno nasilje nad Vulićima.

Inače, Željko Vulić široj javnosti poznat je zbog slučaja Picin park. Njegov posjed, tik uz zgradu “Grand trejda”, postao je simbol za borbu protiv nepravde i korupcije u Banjaluci, prenosi Blic.

Protesti šetača za očuvanje Picinog parka održavali su se duži vremenski period tokom 2013. godine, pa je ovo vrijeme ostalo upamćeno kao period dizanja glasa protiv nepravde sa kojom su građani Banjaluke bili suočeni. Jedan od simbola tih protesta bio je i Željko Vulić.

Premlaćivan, više puta hapšen, smješten u psihijatrijsku kliniku. Fotografije bagera koji prekopavaju njegov posjed i borbe protiv kordona policije tih su dana obilazile region. Vulić je tokom protesta pokušavao da sačuva prilaz svojoj kući, a mnogi građani i šetači su ga podržali. Vuliću je odmah nakon ove presude upućen poziv u resorno Ministarstvo kako bi se raspravljalo o dodeli novih lokacijskih uslova. Sam Vulić od sastanka ne očekuje ništa, ali je zadovoljan sudskim presudama.

vijesti.ba

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design