Srpska neće prihvatiti nijednu odluku OHR-a

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

RS neće prihvatiti nijednu odluku visokog predstavnika, taman se ona odnosila isključivo na Federaciju FBiH. To apsolutno mora da prestane da se radi, poručio je danas predsjednik RS Milorad Dodik.

 

Osvrćući se na prijedlog OHR-a o izmjenama Izbornog zakona BiH koje se tiču načina izbora u Dom naroda FBiH Dodik je rekao da u BiH ništa ne funkcioniše osim Republike Srpske, te da su zajedničke institucije nakaradne i da ništa ne odrađuju, ali da stranci ne mogu ništa nametnuti.

– Tamo je nekoliko pojedinaca koji ostvaruju samo svoje interese. Raspala se većina i još više se raspada. Odjednom je sada u cajtnotu pokušaj da se uvuče priča o nekim kamuflažama ili popravljanjima, a ja bih rekao blamažama, u vezi sa Izbornim zakonom BiH. Nikada nije bilo ozbiljne priče o tome. Ovdje stranci, mešetari, visoki predstavnik ne mogu nametnuti ništa, to se neće prihvatiti – rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

Kako je istakao, Bošnjaci žele nešto da provedu, pa se onda “razgalame pred izbore, zatim se uvučemo u cajtnot i onda se traži da visoki predstavnik nešto nametne”.

– Prošlo je vrijeme nametanja. Mi odbacujemo bilo kakvo nametnuto rješenje. Ako BiH ne može da funkcioniše, onda treba da sjednemo i vidimo kako se razići, ili se dogovoriti kako će funkcionisati – konstatovao je Dodik.

Srpska Cafe

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design