Đokić: Imamo kapacitet za sve funkcije vlasti

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić smatra da ova partija ima kadar i kapacitet za sve funkcije vlasti, pa i za premijersku poziciju u Republici Srpskoj.

Prema njegovom mišljenju, SP može predložiti kandidate i za predsjednika Srpske, srpskog člana Predsjedništva BiH, ključne pozicije u Savjetu ministara, Narodnoj skupštini...

On je istakao da stranka, čiji je lider, ima kvalitetnu kadrovsku strukturu, dodajući da su u posljednjih desetak godina odnjegovali novu, mlađu generaciju uspješnog kadra, koji imaju između 30 i 40 godina.

Na pitanje da li bi nakon oktobarskih izbora prihvatio premijersku poziciju ukoliko to bude dogovoreno u okviru vladajuće koalicije, Đokić je naveo da je o tome nezahvalno i rano govoriti.

"Sve partije će se boriti da osvoje što više glasova na predstojećim izborima. Uvjeren sam da će odnosi u vladajućoj koaliciji i ono što će se događati nakon izbora na planu organizacije vlasti, zavisiti od rezultata izbora", naveo je Đokić.

On je rekao Srni da kadar SP-a danas obavlja mnoge odgovorne i važne funkcije, te da će i u narednom periodu davati doprinos razvoju i unapređenju kvaliteta života u Srpskoj.

"Ko će biti na nekoj funkciji stvar je dogovora unutar koalicije koji će se, uvjeren sam, desiti nakon izbora", ponovio je Đokić.

Izražavajući zadovoljstvo zbog trenda stalnog rasta podrške građana SP, Đokić je rekao da je to rezultat stranačke, ali i koalicione politike u borbi za brži ekonomski razvoj i stabilnost Srpske, što pokazuju i aktuelne stope i pokazatelji privrednog rasta.

"Nastavićemo da vodimo brigu o Srpskoj, cijeneći da je najvažnije ulagati u njen ekonomski razvoj, novo zapošljavanje i poboljšanje kvaliteta života, posebno siromašnijih slojeva društva. Želimo da imamo i veće penzije, plate i nivo socijalne podrške građanima kojima je to potrebno", rekao je Đokić, koji je i ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design