Na prepunom Trgu Krajine održan skup "Pravda za Davida"

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

iše hiljada građana Banjaluke, Prijedora, Modriče, Tuzle, Zenice, Sarajeva te drugih gradova BiH okupio se i večeras na Trgu Krajine na tematskoj večeri tražeći pravdu za Davida Dragičevića, čije je tijelo 24. marta pronađeno u ušću Crkvene u Vrbas.

 

"Dolazim na Trg svaku veče i svaki put me preplave emocije kada dođem. Upaliću svijeću i večeras i istrajaću zajedno sa ostalim građanima sve dok istina ne izađe na vidjelo", rekao je Banjalučanin, koji je došao da traži pravdu za Davida Dragičevića.

" Bilo ko  večeras napravi bilo kakav incident neće biti član grupe "Pravda za Davida".

Hvala onim poštenim ljudima u MUP-u koji nam daju podršku i od kojih dobijamo činjenice", rekao je Davor Dragičević.

"Gospođo, Filipe Ćulume, ukućani iz ulice Velibora Janjetovića, Darko Ćulume, Dragane Lukač, Darko Ilić, Dalibore Vrećo, vi ste saučesnici u ubistvu" rekao je Davor Dragičević i dodao da je David nosio transparent za Nikolu Đurovića i Jovana Arbutinu, te da neće dozvoliti da iko više nosi transparente."

Građani su tad podigli ruke, a dok Davidovi drugovi nose njegovu sliku u pozadini je išla pjesma Davida Dragičevića "Klinac u getu"

"Đakac posljednje što si mi rekao bilo je samo ti treniraj. Evo me stojim istrenirana svaku veče na trgu i borim se za pravdu", rekla je u obraćanju Davidova drugarica.

Skupu na Trgu Krajine, osim Davidovih roditelja i prijatelja, prisustvovali su građani iz još nekoliko gradova BiH, kao i predsjednici SDS-a Vukota Govedarica i PDP-a Branislav Borenović.

Nezavisne novine

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

23-10-2018
Grad Trebinje: 100 HILJADA KM za adaptacije kuća i stanova RODITELJA POGINULIH BORACA
23-10-2018
Privreda Srpske u usponu, velikani spremni da ulažu u oblast energetike
23-10-2018
Građani Trebinja - Predsjednik Srbije zaslužio status počasnog građanina (Video)
23-10-2018
SŠC "Golub Kureš": Prenosni računari za učenike bez izostanaka (Video)
22-10-2018
Skoko: Najbolji rezultat u Izbornoj jedinici 9 od osnivanja Socijalističke partije
WEB design