Dodik: Povećanje plata nije predizborni trik

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odbacio je optužbe PDP-a da je najavljeno povećanje plata predizborni trik vlasti, te poručio da to ne bi bilo moguće da nema rasta BDP-a. Dodik je naglasio da Srpska u posljednjih 14 kvartala ima kontinuiran rast BDP-a, koji se održava na stopi od 3,5 odsto.

"U tih 14 kvartala najveći dio je bila deflacija, ali smo i u tim uslovima povećavali naš domaći proizvod. Imali smo sreće da nam dođu i investitori i pomognu u svemu tome", rekao je Dodik novinarima u Srpcu.

On je naglasio da je riječ o ozbiljnom odricanju od sredstava sa javnih računa lokalnih zajednica i Republike da bi se pomogao realni sektor.

Dodik je rekao da PDP-u sve predstavlja malverzaciju i da ova partija sprovodi svoju kampanju, kako je naveo, lešinarenja u vezi sa smrti i ostalim.

On je podsjetio da su za vrijeme "kaubojskog upravljanja" PDP-a smanjene penzije, otpisano 50 odsto potraživanja penzionera, te izgubljen značajan broj privrednika.

Dodik je ponovio da nije moguće slagati da postoji rast BDP-a, pokrivenost uvoza izvozom od 71 odsto, da se gradi bolnica u Istočnom Sarajevu, te drugo.

"Ili imate to ili nemate. Ne možete to da sakrijete", zaključio je Dodik.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

18-11-2018
Dodik: Ukinut ćemo Vijeće naroda RS ako se u Federaciji ne popuni Dom naroda
18-11-2018
Hale Beri u šestoj deceniji izgleda odlično: Tajna vitkosti je u ovoj poslastici! (Foto)
WEB design