U Banjaluci održan Osmi kongres Socijalističke partije (Foto)

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Na Kongresu Socijalističke partije /SP/ održanom danas u Banjaluci usvojena je programska deklaracija u kojoj je najveći značaj dat ekonomskom razvoju Republike Srpske, rekao je predsjednik SP-a Petar Đokić.


Đokić je rekao da je programska deklaracija vizija Srpske od 2018. do 2026. godine, te poručio da će se socijalisti boriti za ekonomski razvoj i socijalnu sigurnost svih građana Republike Srpske i BiH.

"U našoj platformi najviši značaj dajemo ekonomskom razvoju i rastu Republike Srpske, novom zapošljavanju, povećanju ukupnog broja zaposlenih i boljem životu naših ljudi", rekao je Đokić novinarima nakon 8. Kongresa SP-a.

On je istakao da programska deklaracija pokazuje da je sva politika SP-a okrenuta ka budućnosti u namjeri da se sprovodu reforme u Srpskoj koje će doprinijeti razvoju.Đokić kaže da je ova partija ostala dosljedna svojoj politici, te da u 22 poglavlja svoga programa jasno govori koje će mjere preduzimati i u kojim sektorima.

On je ocijenio da je prisustvo velikog broja delegata na Kongresu SP-a pokazao snagu ove partije, visok nivo organizacije i sposobnosti.

"Mi smo pouzdan partner državi koja na nas može da se osloni zbog čega smo i usvojili izbornu poruku `Sigurno i slobodno da Srpska živi i radi`", rekao je Đokić.

Kongresu su, osim rukovodstva i članstva SP-a, prisustvovali predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović, predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, zamjenik predsjednika i potpredsjednik Socijalističke partije Srbije Predrag Marković i Žarko Obradović.

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio danas da je Republika Srpska, uprkos svim nedaćama, ostala stabilna, samoodrživa i jedina koja može bez međunarodnog intervencionizma.
Obraćajući se na Kongresu SP-a, koji je održan danas u Banjaluci, Dodik je poručio da su SNSD, DNS i SP učinile sve da Republika Srpska bude očuvana.

Čestitajući SP-u na održavanju važnog Kongresa, Dodik je rekao da ova stranka sa SNSD-om i DNS-om čini najdugovječniju koaliciju.

On je ukazao da BiH nije država već teritorija, a da suverenitet pripada entitetima.

"Stranci su nam priznajući BiH nametalali svoju volju, satanizujući Srbe. Moramo odbaciti bh. unitarizam, jedino pristajemo na savezništvo sa Srbijom", rekao je Dodik.

Na 8. kongresu SP-a govorili su još gosti Predrag Marković, potpredsjednik SPS-a, Nedeljko Čubrilović predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i potpredsjenik Nenad Stevandić, te funkcioneri SP-a Milka Glamočić, Živko Marjanac, Davor Strika, Slobodan Protić i Maksim Skoko.

SRNA/eTrebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

18-11-2018
Dodik: Ukinut ćemo Vijeće naroda RS ako se u Federaciji ne popuni Dom naroda
18-11-2018
Hale Beri u šestoj deceniji izgleda odlično: Tajna vitkosti je u ovoj poslastici! (Foto)
WEB design