Promocija turističke ponude Srpske na graničnim prelazima

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske organizovalo je na graničnim prelazima podjelu materijala sa turističkom ponudom Srpske s ciljem promocije turističkih potencijala i unapređenja domaćeg turističkog proizvoda.

Podjela promotivnog materijala na graničnim prelazima Gradiška, Rača, Brčko i Zupci organizovana je od 1. do 15. avgusta u saradnji sa Turističkom organizacijom Republike Srpske.

Pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo Dragana Ristić rekla je da je riječ je o nastavku aktivnosti koje Ministarstvo trgovine i turizma svake godine sprovodi tokom ljetnjih mjeseci, kada se bilježi povećan broj tranzitnih turista u Srpskoj.

"Promoteri koji su dijelili letke na graničnim prelazima u izvještajima su naveli da su turisti koji imaju namjeru da borave u Republici Srpskoj, kao i oni koji su u tranzitu, izrazili oduševljenje sadržajem u brošurama i lecima koje su dobili. Podjela promotivnog materijala dobra je prilika da se mnogi detaljnije upoznaju o prirodnim ljepotama i jedinstvenoj ponudi Srpske", rekla je Ristićeva.

Ona je dodala da promotivni materijal koji je podijeljen potencijalnim turistima sadrži ponudu Republike Srpske u banjskom, zimskom, avanturističkom, planinskom i eko-etno turizmu, kao i ponudu Banjaluke, Trebinja, Višegrada sa Andrićgradom i drugih.

U Srpskoj je u prvih šest mjeseci ove godine zabilježeno povećanje broja dolazaka turista za 14 odsto i broja noćenja od 19 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U istom periodu broj dolazaka stranih turista i broj noćenja povećan je za po 18 odsto u odnosu na prvo polugodište 2017. godine.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

20-09-2018
Performans kandidata NDP u Bileći: Konjima dovezli pijesak u centar, pa krpili ulice
20-09-2018
Pogledajte novo izdanje "Hercegovačke hronike" (Video)
20-09-2018
Večeras predavanje "Atanasije Popović - život i djelo"
Večeras predavanje "Atanasije Popović - život i djelo"

20-09-2018
Centar za socijalni rad i "Radnik" sređuju stambene prostore socijalno ugroženim kategorijama (Video)
WEB design