Iduće sedmice smjena dva ministra?

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Dva ministra u Vladi Republike Srpske, shodno istrazi koja je u toku, mogla bi da budu smijenjena iduće sedmice, kao i neki direktori, sekretari, zamjenici i pomoćnici ministara, saznaje portal "Infosrpska".


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je još prije izbora planirao čišćenje kompromitovanih kadrova, ma iz koje stranke oni dolazili, ali u tom naumu nije htio da zloupotrebljava izbore, kažu izvori bliski njegovom kabinetu.

Isti izvor navodi da se čekalo da prođu izbori i da se provjeri ponašanje pojedinaca i za vrijeme izbora, kao i zbog toga da mu ne bi prigovorili da to radi da bi stekao što više glasova u predizbornoj kampanji.

"Među onima koji su ili će biti smijenjeni, u prvom redu su oni koji su svojim lošim radom, slabim radnim rezultatima, ali i kriminalnim djelovanjima, što su utvrdile istrage koje je predsjednik Dodik naložio, nanijeli štetu društvu i Republici Srpskoj uopšte", prenosi "Infosrpska".

Ovaj portal navodi da je, uprkos neslaganju glavnog koalicionog partnera DNS-a, odnosno njihovog lidera Marka Pavića, Dodik odlučan u čišćenju od kadrova koji su zloupotrijebili izborni proces na štetu vladajuće koalicije, ali i onih koji su što javno što tajno učestvovali u pokušaju podrivanja ustavnog poretka Republike Srpske.

"Dodikova `gvozdena metla` se mogla i očekivati s obzirom da su se `mangupi iz naših redova` počeli smatrati nedodirljivi gubeći svaku mjeru za realnost, za društvo u kome žive i za Republiku Srpsku u cjelini", prenosi portal "Infosrpska".

Ovaj portal navodi da Dodik "`gvozdenu metlu` neće ispuštati iz ruku još neko vrijeme, dok sve ne rasčisti".

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design