Dodik: U skupštinskoj većini neće biti svi poslanici DNS-a!

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Lider SNSD Milorad Dodik rekao je da želi da DNS ostane dio vladajuće koalicije, ali da u koalicionom kapacitetu sigurno neće biti onaj broj poslanika koji ima ta stranka, “već onaj koji će zajedno verifikovati”. 

– Oni koji su radili protiv koalicije u izbornom periodu neće biti tretirani kao dio većine koju mi prihvatamo iz DNS – rekao je Dodik novinarima u Doboju, odgovarajući na pitanje da li će SDS poslanici zamijeniti pojedine iz DNS u novoj većini.

Dodik je istakao da smjena direktora Nove banke Milana Radovića nema veze sa “najavljenim obračunom sa mangupima” i za sutra najavio smjenu jednog kadra iz SNSD. 

– Nije ovo nikakav progon i osvetnička priča. Radi se o tome da smo zajedno u ovom poslu i da ima onih koji žele da budemo zajedno. Želimo da raščistimo situaciju. Želimo ljude koji žele da rade u javnom interesu i da očistimo političku sferu od bilo kakvih spekulativnih i drugih primjesa – pojasnio je Dodik.

Prema njegovim riječima, sa gradonačelnikom Doboja i potpredsjednikom SDS Obrenom Petrovićem razgovarao je i prije izbora, te naveo da Petrovića interesuje samo program za ovaj grad.

– Petrović nije postavio nijedan zahtjev, dok drugi prvo traže neko mjesto za sebe. Ovdje su naveli šta je njihov kapacitet, program i problemi. Doboj zaslužuje da bude predstavljen sa pozicije jednog od ministara u Vladi Republike Srpske, a to ćemo dogovarati ovdje – ocijenio je Dodik.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

19-11-2018
Skupština grada: Usvojeni nacrti drugog rebalansa ovogodišnjeg i budžeta za narednu godinu
WEB design