Matvijenko: Dodik zaštitnik srpskih interesa

Objavljeno: . u kategoriji Republika Srpska

Predsjednica Savjeta Federacije ruskog parlamenta Valentina Matvijenko čestitala je Miloradu Dodiku izbor i preuzimanje dužnosti člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, naglasivši da je njegova ubjedljiva pobjeda još jednom pokazala da ga sa punim pravom nazivaju zaštitnikom srpskih interesa i vojvodom "tvrđave srpstva" u svijetu.

"Želimo da i dalje gradimo odnose u duhu prijateljstva i partnerstva Ruske Federacije, BiH i njenih entiteta, i da ostanemo usredsređeni na jačanje saradnje, uključujući sferu međuparlamentarnih veza", navodi se u pismu koje je Matvijenkova uputila Dodiku.

Izrazila je uvjerenje da će proširenje svestrane saradnje sa Rusijom, koju je provodio Dodik, biti nastavljeno i od njegovog nasljednika na poziciji predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović.

Poželjevši Dodiku mnogo uspjeha na odgovornoj dužnosti koju obavlja i izrazivši posebno poštovanje, Matvijenkova je navela da se sa zadovoljstvom sjeća nedavne posjete Republici Srpskoj i da je spremna da podrži nastavak te saradnje.

RTRS

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

14-12-2018
Narodna biblioteka Trebinje: Promovisana poetska knjiga „Djeca pelen zvijezda“ Dušana Putice
14-12-2018
RS ne da još jednu nadležnost: Prijedlog odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva neprihvatljiv
WEB design