Templari pomažu u obnovi srpske crkve u Njujorku

Objavljeno: . u kategoriji Svijet

Generalni sekretar Međunarodnog reda vitezova templara /OSMHT/ sa sjedištem u SAD Dejl Starks izjavio je da su templari veoma zainteresovani da pomognu obnovu Crkve Svetog Save u NJujurku i da ona postane simbol razvoja hrišćanstva u SAD, kao i da nastave borbu za očuvanje srpske baštine na Kosmetu.

Crkva Svetog Save u NJujurku do temelja je izgorjela na pravoslavni Vaskrs ove godine. 

"Snimićemo u 3D sve manastire i crkve u pokrajini i prezentovati UN realnu sliku o rušenju i skrnavljenju hrišćanske kulture na Kosmetu. Naš cilj je da spasimo svetinje Srpske pravoslavne crkve /SPC/ od daljeg uništavanja", rekao je Starks za "Večernje novosti". 

On je istakao da će se s ciljem realizacije svog projekta na Kosmetu templari i Svjetsko arheološko društvo iz Engleske obratiti za dozvolu i pomoć Vladi Srbije i Patrijaršiji SPC u Beogradu. 

Starks je podsjetio da je OSMHT prošle godine sa srpskim templarima, odnosno članovima Vrhovnog vojnog reda Jerusalimskog hrama u Beogradu, podnio UN i Unesku posebnu deklaraciju o potrebi zaštite hrišćanske kulture na Kosmetu. 

Drugi čovjek OSMHT je najavio i da će Beograd u oktobru naredne godine biti centar svih templara svijeta, jer će u okviru proslave 900 godina postojanja tog reda u glavnom gradu Srbije biti održana Godišnja konferencija OSMHT i izdana monografija "Devet vijekova templara". 

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

16-07-2018
Plivačima KVS "LEOTAR" sedamnaest medalja na memorijalu „Srđan i Maksim 2018“
WEB design