Vladika Grigorije prisustvovao donatorskoj večeri za izgradnju crkve u Las Vegasu (Foto)

Objavljeno: . u kategoriji Svijet

U nedelju, 27-og Novembra u svečanoj sali Crkveno Školske Opštine Sveti Simeon Mirotočivi  u Las Vegasu, organizovano  je Donatorsko veče radi skupljanja sredstava za izgradnju nove Crkve. 

 
Parohija Svetog Simeona u Las Vegasu je osnovana ranih osamdesetih godina, zahvaljujući volji i želji Srba koji su tada živjeli u Las Vegasu. Jedan od mnogih koji su učestvovali u ovom procesu, Jovan Paripović je tada donirao kompletno zemljište na kojem je Crkva danas  locirana i nakon izvjesnog vremena, izgrađena je i zgrada za potrebe funkcionisanja zajednice. Unutar ovog zdanja, napravljena je kapela za vjerske obrede, kao i sala za svečanosti. 
 
Vodjeni željama i potrebama za razvijanje i obogaćivanje života zajednice koja je vremenom rasla i širila se, donesena je odluka da se počne sa gradnjom Crkve SV Simeona Mirotočivog i sva sredstva i volja su se počela ulagati u ovaj projekat. S obzirom na ozbiljnost i  važnost ovog posla, svaki dio posla je  rađen studiozno i ozbiljno uz mnogo volje, napora i truda. Sredstva za gradnju ovog hrama su uglavnom skupljana putem donatorstva vjernika i startelja naše Crkve. 
 
Donatorsko veče su svojim prisustvom uveličali Njegovo Preosveštenstvo Vladika Zapadno Američki Maksim i Vladika Zahumsko Hercegovački Grigorije. Tokom svečanosti je prikazan kulturno umjetnički program folklorne Grupe iz Las  Vegasa, a Profesor Michael Pravica je izložio prigodnu prezentaciju o istoriji zajednice i trenutnim aktivnostima. 
 
S.M./eTrebinje
 
Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design