Pao ruski avion sa više od 90 ljudi!

Objavljeno: . u kategoriji Svijet

Avion ruskog Ministarstva odbrane "Tu-154" s 92 osob3 pao je u Crno more na putu ka Siriji. Ne zna se da li je iko preživeo. Većina putnika članovi slavnog ruskog hora. Otvorena krivična istraga!

Avion ruskog Ministarstva odbrane "Tu-154" s 92 osobe pao je u Crno more nakon poletanja iz Sočija prema Siriji, a spasilačke ekipe locirale su ostatke letelice na oko 1.5 kilometara od obale, na dubini od 50 do 70 metara, javlja TASS.

RIA novosti prenose da je avion pao zbog tehničkog problema.

Nakon nađenih delova aviona, ruske vlasti su brzo isključile mogućnost da će biti preživelih, a prvo telo je pronađeno šest kilometara od obale Sočija.

U avionu bilo osam članova posade i 84 putnika. Navedeno je da je u avionu bilo 68 muzičara ruskog vojnog hora "Ansambla Aleksandrov" koji su krenuli u rusku bazu Hmeimin gde je trebalo da učestvuju u proslavi Nove godine, dok su ostali putnici bili vojnici koji su služili kao pratioci i devet novinara.
 
Članovi slavnog hora putovali su od Moskve do ruske vojne baze u blizini Latakije da bi učestvovali u božićnoj proslavi za trupe koje su tamo raspoređene.

U avionu su bile i ekipe novinara Kanala 1, NTV, i Zvezde (zvaničnog medija ruskog Ministarstva odbrane). Svaka medijska ekipa imala je po tri člana, prenosi RT.

Vojni istražitelji Istražnog komiteta Rusije otvorili su krivičnu istragu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je kazao da je predsednik Rusije Vladimir Putin dobio informacije o rušenju aviona i prima nove koje stižu.

"Prerano je bilo šta reći, predsednik čeka da slika bude potpuna", rekao je Peskov koji je dodao da nije poznato da li je u letelici bila i izvršna direktorka humanitarnog fonda "Poštena pomoć" Jelisaveta Glinka.

Peskov je naveo i da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na stalnoj telefonskoj vezi sa Putinom.

Pronađeni su dokumenti novinara ruskog "Kanala 1".

Portparolka Istražnog komiteta Rusije Svetlana Petrenko kazala je za TASS da je krivična istraga otvorena zbog "kršenja pravila letačke bezbednosti ili priprema za njiih." Istražitelji su zaplenili dokumenta i ispituju osobe koje su pripremale avion za let.

mondo.rs

 

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

19-11-2018
Skupština grada: Usvojeni nacrti drugog rebalansa ovogodišnjeg i budžeta za narednu godinu
WEB design