Odluka o pomjeranju časovnika ne prije 2021. godine

Objavljeno: . u kategoriji Svijet

Odluka o ukidanju pomjeranja časovnika sa zimskog na ljetnje računanje vremena vjerovatno neće biti donesena prije 2021. godine, izjavio je austrijski ministar saobraćaja Norbert Hofer.

On je rekao da će datum početka sprovođenja odluke, dvije godine kasnije od datuma koji je predložila Evropska komisija, članicama EU dati više vremena da se pripreme.

Hofer je pred početak sastanka ministara saobraćaja EU rekao da su pojedine zemlje upozorile da, ukoliko se bude insistiralo da se odmah izvrši promjena, neće biti u mogućnosti da u pojedinim sektorima, kao što je transportni, sprovedu neophodne mjere prilagođavanja, javila je agencija DPA.

"Ukoliko budemo insistirali da se promjena smjesta izvrši, to će ugroziti prijedlog Komisije i nećemo biti u mogućnosti da uopšte zaustavimo praksu pomjeranja časovnika", upozorio je Hofer.

Evropska komisija predložila je da članice EU ukinu prelazak sa zimskog na ljetnje računanje vremena, nakon što je takav prijedlog u anketi sprovedenoj na internetu u zemljama Unije podržalo 84 odsto ispitanika.

Međutim, članice EU i Evropski parlament moraju da odobre konačnu reformu, a zatim će zemlje odlučiti da li će trajno ostati ljetnje računanje vremena ili zimsko.

RTRS

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

14-12-2018
Održan sastanak Koordinacionog tima za izradu novog srednjoročnog plana kapitalnih investicija
14-12-2018
Narodna biblioteka Trebinje: Promovisana poetska knjiga „Djeca pelen zvijezda“ Dušana Putice
14-12-2018
RS ne da još jednu nadležnost: Prijedlog odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva neprihvatljiv
WEB design