Počela obnova vrtića, od aprila i jaslice!

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Vrtić Javne ustanove „Naša radost“ u Policama od prvog aprila trebalo bi da zablista u novom ruhu, jer je prije nekoliko dana počela obnova ovog objekta. Planirano je da budu urađene vanjska i unutrašnja izolacija, s biće saniran i dio fasade.

Direktor  vrtića „Naša radost“ Aleksandar Vukanović, kaže da ova ustanova renovira objekat iz vlastitih sredstava, a umjesto majstora, angažovani su radnici vrtića.

- Radovi će biti završeni do kraja marta. Tada će prostorije vrtića biti potpuno opremljene i spremne za prijem mališana. Ovo nije jedina novina kod nas. Početkom aprila u ovom objektu, po prvi put u Javnoj ustanovi za odgoj djece „Naša radost“ počeće sa radom  mlađa jaslička grupa. Ova grupa do sada nije postojala u našem vrtiću. Polaznici su mališani starosti od jedne do dvije godine. Trenutno imamo interesovanje roditelja za dvanaestoro djece ovog uzrasta. Do početka rada biće nabavljen nov inventar i didaktički materijal za ovu grupu - rekao je Vukanović.

On kaže da je jedan od daljih planova i otvaranje područna odjeljenja vrtića u Lastvi i na Dražin Dolu.- Djeca iz ruralnih područja imaju pravo na predškolsko obrazovanje i obaveza svakog društva je da im to omogući. To nije luksuz, niti trošak, to je ulaganje u budućnost  - naglasio je Vukanović.

Nedavno je otvoreno i područno odjeljenja vrtića „Naša radost“ u Petrovom Polju.

eTrebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design