Najava: Noć muzeja u Trebinju

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Muzej Hercegovine u Trebinju organizovaće u subotu, 20. maja, tradicionalnu manifestaciju „Noć muzeja“, čime će se desetu godinu za redom pridružiti muzejskim i ustanovama kulture širom svijeta, koje oranizovanjam kulturnih programa i otvaranjem svih postavki za posjetioce – građanima na popularan način žele da približe kulturnu baštinu i ukažu na značaj njenog očuvanja.

Ovogodišnja manifestacija počinje od 19 časova, predavanjem “Pregled istorije savremenog mozaika u Srbiji”, iz knjige „Mozaik u Srbiji 1950–2015“, autora Olivere Gavrić Pavić.

U 20 časova je otvaranje izložbe mozaika, crteža i printova „Mozaik praksis“ – primjeri savremene mozaičke prakse u radovima Ivana Pavića i Olivere Gavrić Pavić, akademskih slikara i Dragana Vasića, akademskog vajara.

U dvorištu Muzeja od 21 čas i 30 minuta počinje koncert rok grupe „Krugovi u žitu“ iz Trebinja.

Od 18 do 24 časa svi posjetioci će moći pogledati izložbu „Private spaces“ članova Udruženja „Rizba“ likovnih umjetnika: Radivoja Milića, Nevene Kosović, Milice Lojović i Vladimira Tomića, a riječ je o umjetničkim instalacijama koje će biti postavljene ispred Muzeja i u Dučićevoj ulici.

Posjetioci Muzeja Hercegovine u „Noći muzeja“ biće u prilici da od 18 do 24 časa besplatno pogledaju sve postavke ove ustanove.

radiotrebinje.com

 

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato