Usvojen nacrt rebalansa budžeta: Gradska kasa u službi kapitalnih investicija

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Skupština grada Trebinja danas je na 7. redovnoj sjednici usvojila nacrt rebalansa budžeta grada – u iznosu od 28 miliona 751 hiljadu KM.

Budžetska sredstva u rebalansu projektovana su na do sada najveći iznos – za 26,3% veći od plana, zbog uračunatog dugoročnog kreditnog zaduženja od 6,3 miliona KM.

U finansijsku strukturu gradske kase prvobitno je planiran i grant Fonda solidarnosti u iznosu od 2,6 miliona KM, ali će ova sredstva na preporuku resornog ministarstva biti računovodstveno knjižena izvan budžeta.

Ovaj grant, odlukom upravnog odbora Fonda solidarnosti, stavljen je na raspolaganje Gradskoj upravi u svrhu rješavanja infrastrukturnih problema ruralnog područja, socijalnih davanja i programe samozapošljavanja nezaposlenih iz boračkih i socijalno ugroženih kategorija stanovništva.

Prema usvojenom nacrtu rebalansa, za kapitalne investicije izdvojeno je 6,6 miliona KM ili dvostruko više od plana budžeta, a sa uračunatim grantom Fonda solidarnosti – kapitalna ulaganja u 2017. godini iznosiće čak 7,5 miliona KM.

Uz kreditno zaduženje i sredstva Agrarnog fonda, povećanje kapitalnih izdataka, kako je rečeno – ostvareno je i značajnim uštedama na stavkama tekuće potrošnje.

Pred odbornicima je u nastavku zasjedanja niz odluka iz oblasti komunalne i kadrovske problematike, te urbanističkog planiranja.

R.S.

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

20-01-2018
Deset godina mješovitog hora „Tribunia“: LJUBAV, POŠTOVANJE I POŽRTVOVANJE
20-01-2018
Razgovor: "Zlatne strune" (Video)
19-01-2018
Pogledajte kako je bilo na prvom plivanju za časni krst u Bileći (VIDEO)
19-01-2018
Zbog čega su sestre Spaić, umjesto katedri u Beogradu, izabrale povratak u Trebinje? (VIDEO)
Vasa reklama dole sredina