Dodik i Cvijanovićka na svečanoj sjednici Skupštine grada Trebinja

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

U zgradi Gradske uprave u Trebinju počela je svečana sjednica Skupštine grada, kojoj prisustvuju i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Željka Cvijanović. Svečanoj sjednici prisustvuju i brojni predstavanici privrednog, kulturnog i političkog života Trebinja.Grad Trebinje obilježiće danas krsnu slavu - Preobraženje Gospodnje.

Povodom slave grada u Sabornom hramu služena je Sveta liturgija, a u 12.00 časova u zgradi Gradske uprave biće obavljeno lomljenje slavskog kolača kojem će prisustvovati predsjednik i premijer Srpske, dok je polaganje cvijeće na spomenik braniocima Trebinja predviđeno u 12.30 časova.

U krugu zgrade Policijske uprave Trebinje u 19.00 časova predviđeno je osveštanje novoizgrađenog spomenika poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske iz Trebinja u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, dok će u porti Sabornog hrama u 19.30 časova biti otkriven spomenik blaženopočivšem patrijarhu srpskom Pavlu.

U okviru Preobraženjskih svečanosti na Trgu slobode biće održana prezentacija domaćih proizvoda pod nazivom "Naše je bolje" u organizaciji Privredne komora Republike Srpske.

Svečana litija proći će glavnim gradskim ulicama u 21.00 čas, nakon večernjeg bogosluženja, a program Preobraženjskih svečanosti završava se koncertom trebinjskih rok grupa na Trgu slobode.

Organizatori manifestacije su Gradska uprava i Crkvena opština Trebinje.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

21-07-2018
U Hrvatskoj prava borba za sobaricama, kuvarima, konobarima: 2.500 KM za čišćenje apartmana
WEB design