Trijumf Vinarije Vukoje na najvećem vinskom takmičenju u svijetu

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Vina vinarije „Podrumi Vukoje 1982“ osvojili su 16 visokih priznanja – zlatnih i srebrenih medalja kao i pečata kvaliteta na ovogodišnjem vinskom takmičenju „AWC Vienna“ u Beču.

U „Podrumima Vukoje“ podsjećaju da je riječ najvećem zvanično priznatom vinskom takmičenju na svijetu, čiju je organizaciju u svrhu dodjeljivanja nagrada odobrila Evropska Unija.

„Zbog slijepog sistema i strogih pravila degustacije, te učešća vinskih eksperata i međunarodnih enologa, vinskih stručnjaka, somelijera, gastronoma, vinskih trgovaca i vinskih publicista, takmičenje AWC Vienna predstavlja najizazovnije od svih svjetskih renomiranih takmičenja za degustaciju vina. To je takmičenje koje uspostavlja najviše standarde u kvalitetu vina“, kažu u „Podrumima Vukoje“.

Među 16 osvojenih priznanja za crvena, bijela i rose vina u konkurenciji 12.615 „etiketa“ iz 40 zemalja svijeta, najveću ocjenu i Veliku zlatnu medalju u kategoriji crvenog vina osvojila je „Zlatna Vukoje selekcija 2011“, koje je postalo jedno od najbolje ocijenjenih vina u istoriji ovog takmičenja sa teritorije Jugoistočne Evrope.

„Ovo takmičenje predstavlja potvrdu kvaliteta za jednu od najboljih regionalnih BiH vinarija koja ima preko 200 nagrada sa najznačajnijih svjetskih takmičenja posljednjih godina. Pomenute nagrade su zaokružile ovu zlatnu godinu sa najznačajnijim priznanjima, a važno je istaknuti da su nagrade osvojene na najeminentnijim i najznačajnijim vinskim takmičenjima u zemlji i svijetu“, ističu u „Podrumima Vukoje“.

Radio Trebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

12-12-2018
Luka Petrović kao gradonačelnik ispunio uglavnom sva obećanja, realizacija neispunjenih se nastavlja
WEB design