Obilježeno stradanje Aleksandra Masleše, najmlađeg borca Trebinjske brigade!

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Služenjem parastosa i polaganjem cvijeća na spomenik danas su obilježene 23 godine od smrti Aleksandra Masleše, najmlađeg borca Trebinjske brigade Vojske Republike Srpske.Dragan Ristić Beli, ispred Bobanske čete, podsjetio je na hrabrost Aleksandra Masleše koji se odrekao dječačkih snova da bude sportista i u avgustu 1993. godine sa 16 godina, dobrovoljno je pristupio Bobanskoj četi slavnog vojvode Nedeljka Vidakovića, da bi iste te godine bio ranjen na najisturenijem položaju koji je držala ova jedinica. 


"Bio je hrabar, bez straha, znao je zašto se bori, braneći svoju zemlju", kaže Ristić. 

Sveštenik Nikola Janković naglasio je da je njegovo mlado srce prepuno energije prestalo da kuca na zemlji, ali da se njegova duša presvetila u raju. 

"Hvala mu za njegovu žrtvu koju je podnio za našu slobodu i njegov mladi život je položen na braniku otadžbine kao što su to činili i naši sveti preci", rekao je Janković. 

Majka najmlađeg poginulog borca LJubica naglasila je da joj je i nakon 23 godine teško kao prvog dana. 

Zahvalila je saborcima svog sina koji su i danas došli, a čijom zaslugom je podignuto spomen-obilježje u Bregovima. 

Nakon što je drugi put ranjen 27. septembra 1994. godine na Boračkom jezeru kod Konjica Aleksandar je prvo prebačen za Podgoricu, a zatim na Vojnomedicinsku akademiju u Beograd, gdje je preminuo na današnji dan 1995. godine.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

12-11-2018
Dodik i Čović nakon sastanka: Pratićemo se na svim nivoima vlasti
WEB design