U aprilu počinje obnova stare zgrade na pijaci

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je Srni da će narednih dana biti raspisan tender za izvođača radova na objektu gradske tržnice u centru grada, a da će radovi početi u aprilu ove godine, za šta je u budžetu planirano 450.000 KM.Petrović je naveo da bi gradska tržnica, koja će se nalaziti neposredno uz pijacu, trebalo da bude stavljena u funkciju već u avgustu. "U aprilu bi trebalo da počne rekostrukcija stare zgrade na pijaci, arhitektonski prepoznatljive po dvije 'kule', u čijem je prizemlju planirana zatvorena tržnica sa oko 30 štandova, a nadogradnjom sprata i prostor za ugostiteljski objekat", istakao je Petrović. 

Petrović je rekao da je u toku rješavanje imovinskih odnosa, odnosno preseljenje postojećih objekata na gradskoj pijaci, nakon postignutog dogovora sa vlasnicima o zamjeni nekretnina. 

Petrović smatra da će Trebinje dobiti reprezentativan objekat u centru grada i tržnicu kakvu zaslužuje, a samim tim biće poboljšana i turistička ponuda grada. 

On je istakao da će ispred tržnice biti parking mjesto za autobuse, te da će se proizvodi moći kupovati i u poslijepodnevnim časovima.

SRNA
Foto: radiotrebinje.com

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

12-11-2018
Dodik i Čović nakon sastanka: Pratićemo se na svim nivoima vlasti
WEB design