Nasljeđe: Prioritet zapošljavanje djece poginulih boraca

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Prema evidenciji Udruženja "Nasljeđe", bez posla je u Trebinju 40 djece poginulih boraca, pa će prioritet u ovoj godini biti njihovo zapošljavanje, rečeno je na Godišnjoj skupštini Udruženja.Predsjednik Udruženja "Nasljeđe" Saša Pešikan rekao je sinoć da se pretpostavlja da je ukupan broj nezaposlenih veći i da se kreće između 50 i 60."Sa listom prioriteta obićemo sve one koji odlučuju o zapošljavanju i vršiti konstantan pritisak kako bi se konačno stavila tačka na ovo pitanje", rekao je Pešikan, navodeći da je tokom prošle godine zaposleno desetak, a od početka rada udruženja više od 40 djece poginulih boraca.

On najavljuje da će ove godine sa drugim udruženjima proisteklim iz rata "Nasljeđe" insistirati i na donošenju uredbe o stambenom zbrinjavanju boračkih kategorija, ali i na izmjenama aktuelnog zakona o borcima, porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima.

Pešikan je rekao da nakon završene unutrašnje sanacije spomen-kapele Svetog cara Lazara, koju je prošle godine iniciralo Udruženje, ove godine slijedi druga obimnija faza spoljašnjih i radova na zaštiti objekta od atmosferskih uticaja, za što su sredstva obećala preduzeća "Elektroprivreda Republike Srpske" i "Hidroelektrane na Trebišnjici".

On je istakao da će na inicijativu Udruženja u narednim danima most Branilaca Trebinja, na južnoj gradskoj obilaznici, biti dostojnije obilježen sa dvije osvijetljene table i zastavama na jarbolu.

Pešikan kaže da je u proceduri i prijedlog Udruženja "Nasljeđa" da jedna ulica u Trebinju ponese ime Spomenka Gostića, najmlađeg poginulog borca Vojske Republika Srpske.

"Ove godine planirali smo da uradimo i mapiranje neprijateljskih dejstava na teritoriji Trebinja, gdj ćemo nastojati da dokumentujemo sve ono što je na području našeg grada uništeno u tim dejstvima, kao i da, uz prateća obavještenja, obilježimo sva mjesta u Trebinju pogođena granatama", rekao je Pešikan.

On je pozvao sve političke partije u Republici Srpskoj da u izbornoj godini vode korektnu kapmanju i ne dijele narod, a posebno da se uzdrže od zloupotreba porodica poginulih boraca i drugih boračkih kategorija za izborne ciljeve.

"Imaće moralno pravo da govore o njima tek kada svaki pripadnik ove kategorije stanovništva bude zbrinut", poručio je Pešikan.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

12-11-2018
Dodik i Čović nakon sastanka: Pratićemo se na svim nivoima vlasti
WEB design