Srbija otvara konzulat u Trebinju

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

U Trebinju bi početkom aprila trebalo da bude otvorena konzularna kancelarija Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci.Generalni konzul Srbije u Republici Srpskoj sa sjedištem u Banjaluci Vladimir Nikolić rekao je Srni da će sutra sa gradonačelnikom Trebinja Lukom Petrovićem razgovarati o lokaciji na kojoj će biti smještena kancelarija i detaljima u vezi sa njenim otvaranjem, a sastanku će prisustvovati i pomoćnik ministra spoljnih poslova Srbije Aca Jovanović.Nikolić je istakao da će kancelarija obuhvatiti grad Trebinje, te opštine LJubinje, Berkovići, Gacko, Bileća, istočni Mostar i Nevesinje.

"Otvaranjem kancelarije, stanovnicima Hercegovine biće omogućeno da lakše i brže završe konzularne poslove - da podnesu zahtjev za pasoš, za državljanstvo, da ovjere punomoć", kaže Nikolić i dodaje da Hercegovci više neće morati da idu u Banjaluku da bi završili te i slične obaveze u vezi sa Srbijom.

Nikolić ističe da će otvaranje kancelarije imati veliki značaj i u praktičnom i simboličkom smislu.

Sastanak sa Petrovićem zakazan je za sutra u 9.00 časova u Gradskoj upravi.

Generalni konzul će sutra u 12.00 časova posjetiti Gimnaziju "Jovan Dučić" u Trebinju, gdje će uručiti ček od 1.000 KM učenici te škole Nikolini Ninković, dobitniku nagrade književnog konkursa o temi "O mojim prijateljima u Srbiji".

Konkurs je organizovan povodom Dana državnosti Srbije, a zajednički su ga priredili Republički pedagoški zavod Republike Srpske i Generalni konzulat Srbije u Banjaluci.

Nikolić kaže da je ove godine iz 92 srednje škole iz Republike Srpske pristiglo stotinjak sastava, a da je Ninkovićeva bila najbolja.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

16-08-2018
PARTIZAN OVJERAVA PROLAZ I PUNI TI DŽEPOVE! A, ako se sve poklopi za crno-bijele, u Meridianu ZARADIĆEŠ SEDMOSTRUKO!
16-08-2018
Cvijanović: Izgradnja bazena doprinijeće razvoju sporta i turizma (Video)
16-08-2018
Bilećki kamen za spomenik junacima sa Košara
WEB design