Konzulat Srbije u Ćelovića kući

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

U Trebinju će početkom aprila biti otvorena konzularna kancelarija Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci.

Kako je istakao gradonačelnik Luka Petrović nakon sastanka sa pomoćnikom ministra spoljnih poslova Srbije Acom Jovanovićem i generalnim konzulom Srbije u Republici Srpskoj sa sjedištem u Banjaluci Vladimirom Nikolićem, danas su definisane sve procedure za otvaranje kancelarije Generalnog konzulata Srbije.

„Dogovoreno je da će prostorije ove kancelarije biti smještene u Ćelovića kući u centru grada i na ovaj način će biti uspostavljene kvalitetnije veze sa Beogradom“, rekao je gradonačelnik Petrović.

Pomoćnik ministra spoljnih poslova Srbije Aca Jovanović pojasnio je da će kancelarija obavljati sve poslove iz nadležnosti konzularno-pravnih poslova.

„Stanovnicima Hercegovine biće omogućeno da lakše i brže završe konzularne poslove – da podnesu zahtjev za pasoš, za državljanstvo i druge konzularno-pravne poslove“, rekao je on.

Nikolić je istakao da će kancelarija obuhvatiti grad Trebinje, te opštine Ljubinje, Berkovići, Gacko, Bileća, istočni Mostar i Nevesinje.

Generalni konzul će danas u 12 časova posjetiti Gimnaziju „Jovan Dučić“ u Trebinju, gdje će uručiti ček od 1.000 KM učenici te škole Nikolini Ninković, dobitniku nagrade književnog konkursa o temi „O mojim prijateljima u Srbiji“.

Konkurs je organizovan povodom Dana državnosti Srbije, a zajednički su ga priredili Republički pedagoški zavod Republike Srpske i Generalni konzulat Srbije u Banjaluci.

M.I./Radio Trebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

16-08-2018
PARTIZAN OVJERAVA PROLAZ I PUNI TI DŽEPOVE! A, ako se sve poklopi za crno-bijele, u Meridianu ZARADIĆEŠ SEDMOSTRUKO!
16-08-2018
Cvijanović: Izgradnja bazena doprinijeće razvoju sporta i turizma (Video)
16-08-2018
Bilećki kamen za spomenik junacima sa Košara
WEB design