Čubrilović: Rukovodstvo Trebinja ima jasne ideje i vizije

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da je Trebinje pozitivan primjer za druge lokalne zajednice i da ovaj grad ima rukovodstvo sa jasnim idejama i vizijama.


Čubrilović je nakon sastanka sa gradonačelnikom Lukom Petrovićem i njegovim saradnicima rekao da mu predstavlja zadovoljstvo to što je posjetio grad na čelu sa ljudima koji ulažu dodatne napore da Trebinje bude prepoznatljiva sredina u Srpskoj.

On je naveo da tome u prilog govori činjenica da je više od jedne petine budžeta usmjereno u razvojne projekte, te da su obezbijeđena i druga sredstva za investiranje u grad.

"Trebinje je za Republiku Srpsku po mnogo čemu važna lokalna zajednica, koja ima sve preduslove za razvoj", istakao je Čubrilović.

On je izrazio uvjerenje da će planirani projekti biti realizovani i naglasio da Trebinje ima punu podršku Narodne skupštine i nadležnih ministarstava.

Petrović kaže da Trebinje ima dobru saradnju i čestu komunikaciju sa najvišim zakonodavnim tijelom Republike Srpske.

"Sa zadovoljstvom smo konstatovali da smo usvojili sva akta važna za ovu godinu, da je budžet od 26 miliona KM rekordan, bez kreditnih zaduženja, da je učešće tog budžeta u investicijama za ovu godinu šeset miliona KM, a da ukupne ovogodišnje investicije koje su u toku iznose 36 miliona KM", dodao je Petrović.

On je rekao da u Trebinju postoji i politička stabilnost koja je vidljiva u Skupštini grada.

"Imamo stabilnu skupštinsku većinu - 22 odbornika od 29, sve postižemo skupštinskim konsenzusom", naveo je Petrović.

On je istakao da je Grad Trebinje posredstvom Saveza opština i gradova Republike Srpske inicirao i nekoliko izmjena zakona na nivou Srpske i da je jedna od njih uvrštena u skupštinsku proceduru.

"Riječ je o broju komunalnih policajaca u odnosu na broj stanovnika i očekujemo da Narodna skupština izglasa zakon po kojem bi Trebinje, umjesto dosadašnjih pet, moglo da ima 10 komunalnih policajaca", naglasio je Petrović.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

16-08-2018
PARTIZAN OVJERAVA PROLAZ I PUNI TI DŽEPOVE! A, ako se sve poklopi za crno-bijele, u Meridianu ZARADIĆEŠ SEDMOSTRUKO!
16-08-2018
Cvijanović: Izgradnja bazena doprinijeće razvoju sporta i turizma (Video)
16-08-2018
Bilećki kamen za spomenik junacima sa Košara
WEB design