Laketa: Agencije za obezbjeđenje rade u skladu sa zakonom

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Sve agencije za obezbjeđenje koje djeluju na području Trebinja rade u skladu sa zakonom i dosadašnje kontrole Policijske uprave Trebinje nisu ukazale ni na jednu nepravilnost, rekao je danas načelnik ove uprave Žarko Laketa.


Laketa je rekao novinarima da je dobio odborničko pitanje iz Skupštine Grada Trebinja koje se odnosi na rad ovih agencija.

Pitanje rada agencija i obezbjeđenja postavljeno je nakon nedavnog ubistva mladića u ugostiteljskom objektu "Merlot", čije je radno vrijeme do 3.00 časa.

"Mi svake godine provjeravamo sve agencije koje se bave zaštitom objekata, kontrolišemo ih i na osnovu toga imamo uvid da li rade u skladu sa zakonom", rekao je Laketa i napomenuo da odobrenje za radno vrijeme ugostiteljskih objekata nije u njihovoj, već u nadležnosti Grada Trebinja.

Laketa je istakao da je u nadležnosti Policijske uprave da reaguje u slučaju narušavanja javnog reda i mira i po pozivu vlasnika ugostiteljskih objekata.

On je poručio da će i ubuduće akcenat u radu Policijske uprave Trebinje biti uspostavljanje javnog reda i mira, te da će sprovoditi operativno-taktičke mjere i radnje u svim objektima.

Na nedavnoj sjednici Skupštine Grada Trebinja postavljeno je pitanje radnog vremena ugostiteljskih objekata, ali i da li obezbjeđenje ima licence za rad na takvim mjestima.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović izjavio je tada da treba uvesti detaljnije pretrese lica pri ulasku u ugostiteljske objekte, te izvršiti provjeru da li obezbjeđenje ima odgovarajuće licence.

On je najavio da će grad formirati savjet u kojeme bi bili predstavnici Policijske uprave, suda, tužilaštva, direktori, privrednici, kako bi se napravio pravilnik prema kojem će biti pooštrena bezbjednost u lokalima.

Na današnjoj konferenciji za novinare Policijske uprave Trebinje rečeno je da je Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske preuzela predmet Vukašina Papovića, nastavnika likovnog iz Trebinja, koji se sumnjiči da prijetio direktoru Rudnika i Teremolektrane "Gacko" Bošku Kozomari, političarima i javnim ličnostima, te da je falsifikovao diplome i račune.

Sa kolegama iz Banjaluke zajedno će na ovom predmetu raditi Policijska uprava Trebinje.

U toku je otvaranje obimne dokumentacije koja je pronađena kod Papovića.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design