Reformom Gradske uprave do novih investicija

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Grad Trebinje će uvesti savremene procedure i komunikacije unutar Gradske uprave, a u primjeni projekta „Smart siti“,  jedan segment biće realizovan preko projekta Svjetske banke. Napravićemo elektronski registar svih procedura u kojima će predstavnici Svjetske banke upoređivati naš napredak sa svjetskim normama i standardima,  a sve u cilju približavanja lokalne vlasti građaninu i privrednom subjektu, rekao je danas gradonačelnik Trebinja Luka Petrović nakon sastanka sa predstavnicima Međunarodne finansijske korporacije (IFC), članice Grupacije Svjetske banke.

„Naš je interes je da se ovdje napravi što povoljnija investiciona klima. Ljudi iz Svjetske banke su to prepoznali u  smislu da pomognu da budemo bliži svjetskim standardima koji će doprinijeti donošenju novih investicija, otvaranju novih radnih mjesta i približavanju gradske vlasti građaninu i privrednom subjektu“, rekao je gradonačelnik Petrović.

On je istovremeno pojasnio da će projekat prvo biti  primjenjen u Odjeljenju za urbanizam i prostorno uređenje Grada Trebinja, gdje će biti jedan šalter, na koji će se  predati zahtjev za dobijanje lokacijskih uslova ili građevinske dozvole, a privredni subjekat ili fizičko lice neće morati da ide u  druge institucije, već će to raditi radnici Gradske uprave.

„Pojednostavljenje, transparentnost i biti na usluzi građanima i poslovnim subjektima, kao prve instance, koji svi mi imamo sa gradskom upravom, cilj je projekta koje će realizovati Gradska uprava Trebinja, a koja je jedna od osam lokacija ovog kruga u BiH, gdje se projekat realizuje, rekla je Ruvejda Aliefendić, predstavnica grupacije Svjetske banke Međunarodne finansijske korporacije – IFC.

„Svi ovi gradovi gdje se projekat provodi pokazuju iskorak u smislu šta mogu učiniti u privlačenju investicija, kreiranju posla i činjenju  okruženja da bude jednostavno svima nama“, istakla je ona.

Istaknuto je da će se u okviru realizacije projekta fokusirati na konkretne investicijske lokacije i sektore, te utvrditi ukupan potencijal i konkurentske prednosti kojim Trebinje raspolaže, a kako bi potencijalni investitori lakše i brže dobili informacije o prilikama za investiranje u Trebinju.

radiotrebinje.com

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

09-12-2018
Priče s' kamena: Legenda o Nemanjićima (Video)
09-12-2018
U toku završni razgovori oko podjele ministarskih mjesta, SNSD-u se SMIJEŠI NAJVIŠE RESORA
WEB design