Gradom odzvanja igra i pjesma

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović danas je organizovao prijem za predstavnike folkornih ansambala iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore koji će zajedno sa domaćinima nastupiti večeras u ovom gradu.


Petrović je istakao da Grad Trebinje podržava susrete folklornih ansambala i da će to činiti i ubuduće, jer se tako promoviše baštinjenje vrijednosti i kulture naroda sa ovih prostora.

"Trebinje ima široku tradiciju kada su u pitanju kulutrno-umjetničika društva i postoji potencijal za razvoj kulture, ali i poboljšanje komunikacije među ljudima, čega nam nedostaje", naveo je Petrović.

U organizaciji Gradskog kulturno-umjetničkog društva /GKUD/ "Alat Svislajon" večeras će biti održan prvi susret folklornih ansambala veterana u ovoj godini pod nazivom "Koj’ za kola ajd’ u kolo, a ko nije nek’ ne ide".

Na Trgu slobode danas se kratkom igrom i pjesmom predstavilo 14 folklornih društava, a na zadovoljstvo mnogobrojnih građana odigrano je i zajedničko kolo učesnika.

Predsjednik GKUD "Alat Svislajon" Neđeljko Lambeta kaže da je cilj ovakvih susreta bogaćenje kulturnih sadržaja Trebinja, čuvanje kulturne baštine, kao i druženje i saradnja kulturno-umjetničkih društava sa područja Trebinja i regiona.

Koncert folklornih ansabala počinje u 19.00 časova u sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" Trebinje, a ulaz je slobodan.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design