Grad će finansirati studente deficitarnih zanimanja

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović najavio je da će grad stipendirati redovne studenate prve godine građevinskog, arhitektonskog, mašinskog, elektrotehničkog i informatičkog fakulteta.

Petrović je rekao da iznos stipendije neće biti ispod 250 KM za ove struke, te da će narednih dana biti raspisan javni poziv za stipendiranje.

Nakon sinoćnjeg sastanka u gradskoj upravi sa trebinjskim srednjoškolcima završnih razreda, koji imaju namjeru da studiraju, Petrović je naglasio da je cilj gradske uprave da mladi, visokoobrazovani ljudi Trebinja ostaju u svom gradu i nađu zaposlenje u oblasti za koju su se školovali.

"Mišljenja smo da će u narednim godinama ovih pet struka biti potrebno našem gradu, a stipendiju ćemo produžiti i za drugu godinu, ako je studenti redovno upišu", objasnio je Petrović.

Jelena Kukurić, učenik završnog razreda Tehničke škole, smjer građevinski tehničar, rekla je kako se nada da će upisati studije ekologije u Podgorici, uspješno ih završiti i naći posao u svom gradu.

NJen vršnjak Jovan Tarana, učenik Srednje tehničke škole na smjeru tehničar za kompjutersko konstruisanje, objasnio je da su stipendije grada Trebinja velika pomoć i podstrek za što uspješnije školovanje.

Prema njegovim riječima, ove stipendije će sigurno pomoći brojnim porodicama, odnosno učenicima koji nemaju sredstava da se školuju.

Sastanku sa trebinjskim srednjoškolcima prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić, te načelnici odjeljenja za društvene djelatnosti i opštu upravu Zoran Milošević i Nenad Milićević.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

22-10-2018
Skoko: Najbolji rezultat u Izbornoj jedinici 9 od osnivanja Socijalističke partije
WEB design