Proslava Prvog maja u Trebinju: Najveselije na Studencu i Ublima (Foto)

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Trebinjci su i ove godine na različite načine proslavili Prvi maj, Međunarodni praznik rada. Najživlje je bilo na popularnim izletištima Studenac i Ubla.

Društvo koje već po tradiciji dolazi na Studenac duže od 50 godina, kaže da se trude da svake godine dođu iz raznih krajeva svijeta, a ove godine i podmladak je s njima.

- Ovo je ista ekipa već 50 godina, a sada je i mlađa genaracija tu, koju nastojimo educirati da život čine prijatelji, bez obzira na vjeru i naciju. Ovdje smo se sakupili iz Sarajeva, Mostara, Beograda i, naravno, iz Trebinja. Tu su Pišta, Muriz, Kemo, Goran, Žarko, Čedo, Deja, Pero .... - kaže Brano Vasiljević, koji je stigao iz Beograda.

Na izletištu Studenac zatekli smo i dedu Milorada Gudelja, koji je došao da, zajedno s unucima i njihovim društvom, proslavi Praznik rada.

- Evo ovdje sam s dvojicom mojih unuka i njihovim drugovima. Okrećemo i janje, baš kao nekada. Polako se vraća ono vrijeme kada se ovdje okretalo po nekoliko janjaca. Ali, pričam mladim i nadam se da će dogodine biti još više naroda - optimista je deda Milorad.

Na Ublima smo zatekli i grupu penzionera, koji su došli da se, kako nam rekoše, druže, ali i prisjete proslava Prvog maja u njihovo vrijeme.

- Ovdje se družimo u prirodi. Drago nam je jer ima i dosta omladine. Ovo me je posjetilo na ono vrijeme prije, a evo sve više se vraćamo onom starom običaju i druženju - ispričala nam je penzionerka Danica.

Na Ublima je bio i gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, s porodicom, ali i zamjenik Mirko Ćurić te predsjednik Skupštine Dragoslav Banjak, također, s porodicama.

- Odlučili smo danas da ovaj praznik obilježimo tako da počastimo sve one koji su došli na izletište Ubla. Vidimo da je ovdje više od dvije hiljade ljudi, bar tako su me obavijestili. Okupljanja su većinom u krugu porodice. Ne trebamo samo raditi, trebamo i odmoriti i družiti se, a ovaj praznik je prilika za to - pojasnio je gradonačelnik Petrović.

Poneko je, pak, odlučio da Praznik rada provede radno, obrađujući njivu, dok su, pak, drugi više voljeli vrijeme provesti u gradu uz kafu u nekom od kafića umjesto izleta u prirodu.

Zabave nije nedostajalo ni najmlađim na Ublima, a za to se pobrinuo klovn Cvjećko, koji je uveseljavao mališane igrajući se s njima i pjevajući dječije pjesmice.

Peđa Mucović/AVAZ

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

22-10-2018
Skoko: Najbolji rezultat u Izbornoj jedinici 9 od osnivanja Socijalističke partije
WEB design