Prvi u Republici Srpskoj: Grad Trebinje pomaže djecu nezaposlenih roditelja

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović potpisao je danas ugovore o novčanoj pomoći sa šezdesetoro roditelja ili staratelja djece bez jednog ili oba roditelja.

Ovim programom gradske uprave,  djeci samohranih roditelja – penzionera, koja pohađaju osnovnu ili srednju školu biće dodijeljeno 100 KM, djeci nezaposlenih samohranih roditelja 125 KM i 150 KM djeci bez roditelja. Novčana pomoć biće ispaćivana 9 mjeseci u godini.

Prema riječima gradonačelnika Petrovića ove kategorije do sada nisu imale nikakvu novčanu pomoć.

„Ovo je jedinstvena pomoć u Republici Srpskoj. Mi smo prepoznali  djecu kojima je potrebna materijalna pomoć,  a grad Trebinje po ovom pozivu će izdvajati 56.500 KM godišnje“, precizirao je on.

Gradonačelnik Trebinja je istakao da ovim programom nisu uvršteni svi kojima je potrebna pomoć,  jer iz ove kategorije nisu obuhvaćena djeca predškolskog uzrasta, kao i djeca nezaposlenih roditelja koja su punoljetna i koja su nezaposlena.

„Ovo je osnovni poziv kojim smo prepoznali najugroženije i na ovaj način želimo da pomognemo kategorijma kojedo sada nisu bile preopoznate. Naš cilj je da dođemo do svih onih kojima je potrebna pomoć. Gradska vlast mora da pomogne svima kojima je pomoć potrebna“, kaže Petrović.

Radmili Radišić, samohrana majka petoro djece zahvalila se na novčanoj pomoći gradske uprave.

„Meni će ova pomoć puno značiti, kao i svim nezaposlenim roditeljima. Puno hvala gradonačelniku Petroviću, jer se jedini on sjetio samohranih roditelja u  Trebinju“, kaže ona.

Gradonačelnik Luka Petrović najavio je da će u narednom periodu kroz programe pomoći obezbijediti novčanu pomoć suprugama umrlih boraca i ratnih vojnih invalida.

radiotrebinje.com

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

20-11-2018
Slave 70 godina braka: Zorka i Žarko znaju tajnu srećnog bračnog života (Video)
WEB design