Stotine mališana proslavilo Međunarodni dan porodice

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

"Cvjetni karavan", koji je činilo oko 600 mališana iz Javne ustanove za odgoj djece "Naša radost" i učenika nižih razreda trebinjskih osnovnih škola, danas je prošao ulicama grada obilježavajući Međunarodni dan porodice.


Mališani su, obučeni u raznobojne kostime, krenuli od vrtića u Bregovima, glavnim ulicama preko gradskih mostova, do Trga slobode, gdje su pjesmom, igrom i čitanjem literarnih radova o temi porodice oduševili prisutne roditelje i građane Trebinja.

Okupljenima se obratio zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić, koji je naglasio da je osnovni cilj ove manifestacije osnaživanje porodice kao osnovne ćelije društva.

"Ekonomska sigurnost, mir, dobra zdravstvena zaštita i adekvatna podjela porodičnih odgovornosti predstavljaju četiri osnove za izgradnju srećne i zadovoljne prorodice, a u savremenom svijetu teško je uskladiti sve četiri osnove", naveo je Ćurić.

Direktor vrtića "Naša radost" Aleksandar Vukanović rekao je da su na ovaj način najmlađi željeli da daju doprinos Međunarodnom danu porodice.

"Jako je važno da se, od prvog dana, djetetu poklanja pažnja, ljubav i briga i da se sa njima što više razgovara, da shvate kolika je važnost porodice", istakao je Vukanović.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

23-10-2018
Grad Trebinje: 100 HILJADA KM za adaptacije kuća i stanova RODITELJA POGINULIH BORACA
23-10-2018
Privreda Srpske u usponu, velikani spremni da ulažu u oblast energetike
23-10-2018
Građani Trebinja - Predsjednik Srbije zaslužio status počasnog građanina (Video)
23-10-2018
SŠC "Golub Kureš": Prenosni računari za učenike bez izostanaka (Video)
22-10-2018
Skoko: Najbolji rezultat u Izbornoj jedinici 9 od osnivanja Socijalističke partije
WEB design