Stotine mališana proslavilo Međunarodni dan porodice

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

"Cvjetni karavan", koji je činilo oko 600 mališana iz Javne ustanove za odgoj djece "Naša radost" i učenika nižih razreda trebinjskih osnovnih škola, danas je prošao ulicama grada obilježavajući Međunarodni dan porodice.


Mališani su, obučeni u raznobojne kostime, krenuli od vrtića u Bregovima, glavnim ulicama preko gradskih mostova, do Trga slobode, gdje su pjesmom, igrom i čitanjem literarnih radova o temi porodice oduševili prisutne roditelje i građane Trebinja.

Okupljenima se obratio zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić, koji je naglasio da je osnovni cilj ove manifestacije osnaživanje porodice kao osnovne ćelije društva.

"Ekonomska sigurnost, mir, dobra zdravstvena zaštita i adekvatna podjela porodičnih odgovornosti predstavljaju četiri osnove za izgradnju srećne i zadovoljne prorodice, a u savremenom svijetu teško je uskladiti sve četiri osnove", naveo je Ćurić.

Direktor vrtića "Naša radost" Aleksandar Vukanović rekao je da su na ovaj način najmlađi željeli da daju doprinos Međunarodnom danu porodice.

"Jako je važno da se, od prvog dana, djetetu poklanja pažnja, ljubav i briga i da se sa njima što više razgovara, da shvate kolika je važnost porodice", istakao je Vukanović.

SRNA

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

19-08-2018
Pogledajte kako je bilo u Bileći, na ovogodišnjem "Lipa festu" (Video)
WEB design