Dubrovnik: Ćurić i Banjak na Međunarodnoj konferenciji o prekograničnoj saradnji

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

Predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak i zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić prisustvovli su juče otvaranju Međunarodne konferencije o prekograničnoj saradnji koja je organizovana u Dobrovniku, a na kojoj učestvuje pedesetak predstavnika javne uprave, nevladinog sektora i akademske zajednice iz dvadeset država. Fokus konferencije su decentralizacija, pravni okviri i najbolja praksa.

Otvaranju konferencije prisustvovali su i drugi čelnici gradova na tromeđi Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, za koje je prekogranična saradnja od izuzetnog značaja: gradonačelnik Duborovnika Mate Franković, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, zamjenik načelnika Općine Konavli Ivo Radonić, te Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Prisutne su pozdravili ministar  lokalne uprave Hrvatske Lovro Kuščević, u ime grada domaćina gradonačelnik Franković, Vesna Baus iz Ministarstva vanjskih i evropskih poslova Hrvatske, predsjedavajući Evropskog komiteta za demokratiju i upravu Peter Andre i Klaudija Lućiani ispred Savjeta Evrope.

Jedan od panelista na ovu temu bio je i Ranko Biberdžić iz Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Trebinja, a prisustvovali su i Slobodan Vulešević i Miljan Vuković, sertifikovani treneri "Akademije za lidere".

Organizaciju Međunarodne konferencije o prekograničnoj saradnji podržali su Savjet Evrope, Centar za ekspertizu za reformu lokalne samouprave, grad Dubrovnik i Vlada Hrvatske, koja je preuzela šestomjesečno predsjedavanje Odborom ministara Savjeta Evrope.

eTrebinje

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

22-10-2018
Skoko: Najbolji rezultat u Izbornoj jedinici 9 od osnivanja Socijalističke partije
WEB design