Prijem za laureate , Svetlana Bojković: Festivali su kulturne injekcije

Objavljeno: . u kategoriji Trebinje

U trebinjskoj gradskoj upravi danas je organizovan prijem za  Svetlanu Bojković i Metu Jovanovskog, dobitnike ovogodišnjeg „Zlatnog platana“, nagrade Festivala mediteranskog filma.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić je rekao da mu je posebno drago da je baš Trebinju dodeljena nagrada velikim glumačkim imenima poput Bojkovićeve i Jovanskog.

„Festivali su veoma važni za umjetnike, ali i za grad gdje se održavaju i oni treba da postoje. To je trenutak kad se publika mobiliše i uključuje. To je jedna kulturna injekcija za svaki grad“, navela je Svetlana Bojković.

Glumac Meto Jovanovski, koji je po prvi put u Trebinju, je rekao da Trebinjci, verovatno, nisu svjesni gdje žive, u toliko čistom, uređenom i mjestu  punom zelenila i platana.

„Zato mi je ova nagrada još draža“, istakao je on.

Filmski festival nastavlja se večeras na ljetnoj sceni Doma mladih projekcijom  kratkometražnih i dugometražnih filmova iz Hrvatske, Makedonije, Maroka i Velike Britanije.

Supruzi Nebojše Glogovca sutra će biti uručen „Zlatni platan“ koji je savjet festivala posthumno dodijelio glumcu Nebojši Glogovcu, a u Muzeju Hercegovine biće otvorena izložba fotografija „Vječni Nebojša“.

radiotrebinje.com

Objavi na Facebook profilu

Poslednje dodato

WEB design